donderdag 2 januari 2014

Terug in Nederland, rest de gedachten en de foto's.

New York, 3 november 2013 ligt al weer 2 maanden achter me. Nog regelmatig in mijn gedachten, dat zeker. Via loopmaatjes en vanuit de organisatie kwamen regelmatig foto's en video beelden binnen. Steeds weer laat het zien wat een prachtige belevenis het was. De pijn in mijn bovenbenen is snel en volledig weggegaan. Eigenlijk helemaal goed hersteld, geen restblessures of pijntjes over gehouden aan de deze grootste krachtsinspanning in mijn leven. In het weekend voor Kerst de halve marathon van Linschoten gelopen, het was koud, winderig en regenachtig weer, maar toch een goede tijd van 1.42.59 gelopen, nog geen halve minuut boven mijn PR.
En heb me inmiddels opgegeven voor Berlijn marathon, eind september 2014.

Nog een paar wetenswaardigheden.
In een eerder bericht schreef ik dat ik tijdens de heenvlucht naast een joodse rabbijn had gezeten. Terug in Nederland stuurde ik hem een email en noemde dat in de joodse wijk Brooklyn er nauwelijks tot niet serieus naar het marathon gebeuren gekeken werd. Hij schreef mij dat als hij mij gezien zou hebben me zeker toegejuicht had en dat ik dan mogelijk een nog betere tijd had gehad. Wel gezien het verloop van mijn laatste kilometers hadden er dan wel vele honderden joodse rabbijnen in Central Park moeten staan.

Wachtend op het vliegveld terug naar Nederland kwam ik te spreken met een zekere Agnes, nederlandse met een leeftijd > 80 jaar. Ze had al vele malen de NYC marathon gelopen. Ook nu had ze hem uit gelopen, maar naar later bleek was een amerikaanse in haar leeftijdsklasse sneller geweest. Agnes mailde mij dat ze in 2014 revanche wil nemen en dan een tijd van onder de vijf uur wil neerzetten. Wat een spirit, is toch geweldig.

Onfortuinlijker was de oudste deelneemster, de 86 jarige Joy Johnson, zij kwam rond de 32e kilometer ten val en stootte daarbij haar hoofd, maar weigerde medische hulp en bleef doorlopen. Daags na de marathon werd ze na een dutje in haar hotel niet meer wakker.
Van de 50.000 deelnemers aan de marathon van New York dit jaar waren er 31 ouder dan 80 jaar.