donderdag 16 oktober 2014

Berlijn 28 september 2014

Het herstel van Rotterdam marathon ging goed, beetje terug laten zakken in mei om vervolgens traditioneel de 1/2 marathon van IJsselstein onder warme omstandigheden op 7 juni 2014 te lopen in een tijd van 1.54.45. Mezelf heel houden was goed gelukt. Daarna begon langzaam aan de voorbereiding voor Berlijn, dit keer was de moeilijke periode de zomerse omstandigheden in augustus tijdens de vakantie in Portugal. Langer dan maximaal een uur viel er eigenlijk niet te lopen. Als training voor hart en longen op de kortere afstand is het goed geweest. De tweede helft van augustus en daarna september werd de training met de Marathon Masters intensiever, tot 4 x per week werd er getraind tot maximaal ruim 3 uur lopen. Fysiek is deze voorbereiding prima gegaan. Slechts minimale pijntjes, een fysiotherapeut niet nodig gehad.
Berlijn staat bekend als het snelste parkoers ter wereld, veelvuldig is het WR verbeterd. De weersverwachting bleek uit te komen, windstil, niet te warm en een goede luchtvochtigheid. Aangemoedigd door 1 miljoen Berlijners spoedde ik me naar een voor mij nieuw PR; 3.49.50.

Na New York Rotterdam en Berlijn

In het jaar 2014 bleek dat mijn marathon avontuur niet gestopt is bij New York. Geïnspireerd door loopmaatjes via AP werd al snel duidelijk dat een Marathon Masters groep gevormd werd. Voor zowel een voorjaars marathon als ook een najaarsmarathon. Besloot me in te schrijven voor zowel Rotterdam marathon op 13 april als ook Berlijn marathon op 28 september. De voorbereiding kreeg een flinke deuk toen ik in februari met skiën mijn rechter enkelband fors oprekte. Geloofde er eigenlijk niet meer in, maar met intensieve fysiotherapie en een aangepast lange duurschema stond ik toch 7 weken na het enkelbandletsel aan de start op de Coolsingel, waar we werden weggeschoten onder Lee Towers Never Walk Along. Het ging wonderbaarlijk goed. Had geleerd van NY om mijn eten en drinken onderweg aan te passen. De temperatuur was ook aangenamer en het parkoers was vlakker. Daarbij is de Erasmus brug niets vergeleken met de grote bruggen in NY. Groot was mijn vreugde toen ik na 3.58.21 opnieuw op de Coolsingel aankwam. Een keer onder de 4 uur!