zondag 30 september 2012

Verslag Singelloop Utrecht 2012

Yyeess, onder de 45 minuten, om precies te zijn een heel makkelijk te onthouden PR 44.44 min.
Het was een mooi evenement. Als speciale lopers mochten we na de NK wedstrijdlopers starten en dat scheelt heel wat drukte. Alleen de eerste paar honderd meter wat moeten inhouden maar daarna ruimte volop. Maliesingel, Catharijnsesingel, Vredenburg, vervolgens richting Neude, afbuigend naar de Biltstraat en door naar de Maliebaan, bij het Wilhelminapark denk je vlakbij de finisch te zijn maar dan maak je een nog hele slinger, dan duurt het nog 2 km alvorens je wederom bij de Maliebaan finished. Die laatste paar honderd meter zijn eigenlijk het zwaarst, ik wist de laatste kilometers dat ik mogelijkheid had om onder de 45 minuten te kunnen eindigen, maar toch, de tijd tikt door ook die laatste meters. Al met al een vlakke race gelopen en snel hersteld na het passeren van de tijdmatten.


Organisatie was prima geregeld, na afloop in de VIP lounge smaakte het bierje heerlijk, vond dat ik het ook wel verdient had. Daar de aankomst van de laatste deelneemster mee kunnen maken, met een tijd van 1.28.14 uur toch ook een hele mooie prestatie, goed voor bloemen en veel foto's. Ze bleek bij de netto einduitslag niet eens de laatste te zijn, twee deelnemers hadden nog iets meer tijd nodig gehad.


Het publiek was ook massaal aanwezig


De winnaar van de 62e Singelloop was de keniaan Charles Cheruiyot met een tijd van 28.22 min..

Als NY groep hebben de meeste van ons meegedaan aan deze loop, al met al waren de resultaten bemoedigend.......maar een marathon is nog wel meer dan vier maal zo lang. Nog vijf weken te gaan.



v.l.n.r. Peter, ?, Edwin en Peter in het Wilhelminapark

v.l.n.r. Peter, Bob, Janneke, Petra en Peter





zaterdag 29 september 2012

Singelloop Utrecht 30 september 2012

Beste mensen,

"Vraag me niet wat ik mooier vind, de marathon of de Singelloop. Als ik die mensen zie finischen na die 42.195 meter, ontroert me dat elke keer weer. Ze hebben er zoveel voor gedaan, zijn zo diep gegaan. Kippenvel. De marathon heeft iets magisch, dat is nu eenmaal iets heel speciaals. De Singelloop ligt misschien wel het dichtst bij mijn bevlogenheid voor het lopen. De historie, het karakter, het parkoers maken het zo bijzonder".
Bovenstaand is een citaat uit het voorwoord geschreven door Gerard Peek, organisator van Utrecht Marathon, Utregse Meidenloop en Singelloop Utrecht, in het boek  de Utrechtse Singelloop uitgegeven bij de 60e editie in 2010.



Gerard Peek is ook degene die onze NY Marathon groep bijgeleid naar New York. Strak volgen we zijn schema, luisteren aandachtig naar zijn adviezen, hij stimuleert en motiveert. Denk niet dat ik zonder Gerard vorig jaar november aan dit avontuur zou zijn begonnen. Gerard, ben nog niet gefinished in Central Park, maar nu alvast mijn dank voor je inspanningen.

Op 30 september staan er naar verwachting 8 - 9000 duizend lopers klaar om er een onvergetelijk evenement van te gaan maken. Langs de singels, het Vredenburg, onder de Dom door en finischen op de Maliebaan. Heb er zin in. Dit jaar wordt tevens het NK tijdens de Singelloop gehouden.
Denk wel terug aan vorig jaar, toen ik luttele meters voor de finisch, een man onwel zag worden. Helaas met fatale afloop. Niet dat ik daar nu bij iedere loop aan denk, maar toch het zal je maar gebeuren. Laten we hopen dat het evenement dit jaar zonder calamiteiten zal verlopen.

Heb me voorgenomen om dit blog niet vol te stoppen met allerlei tijden en trainingsschema's. Voor de niet lopers onder de lezers zegt dat niet zo veel. Zo nu en dan een enkele tijd.
Mijn snelste 10 kilometer Singelloop was in 2010, tijd: 46.41. Vorig jaar tijd 50.13.

Mijn startnummer Singelloop 2012 is 12335, dit voor wie mij wil volgen.

Zal jullie op de hoogte blijven houden.
Met sportieve groet,
Peter van Liere

donderdag 27 september 2012

Singelloop Utrecht 2012

Beste mensen,

Als voorbereiding op de Marathon loop ik aankomende zondag 30 september 2012 de Singelloop te Utrecht, de oudste stratenloop van Nederland. Vorige jaar onder warme omstandigheden en nog niet zo goed getrained liep ik de 10 km in 50.13 minuten, het jaar daarvoor scoorde ik beter 46.41 minuten.
Ben benieuwd wat het dit jaar gaat worden, de vorm van de dag zal belangrijk zijn, zo ook het weer.
De voorspellingen zijn gunstig dit jaar.

Met groet,
Peter van Liere
Na vele maanden of beter gezegd jaren van voorbereiding is het dan bijna zover


Zondag 4 november 2012 New York Marathon met als deelnemer Peter van Liere