zondag 30 september 2012

Verslag Singelloop Utrecht 2012

Yyeess, onder de 45 minuten, om precies te zijn een heel makkelijk te onthouden PR 44.44 min.
Het was een mooi evenement. Als speciale lopers mochten we na de NK wedstrijdlopers starten en dat scheelt heel wat drukte. Alleen de eerste paar honderd meter wat moeten inhouden maar daarna ruimte volop. Maliesingel, Catharijnsesingel, Vredenburg, vervolgens richting Neude, afbuigend naar de Biltstraat en door naar de Maliebaan, bij het Wilhelminapark denk je vlakbij de finisch te zijn maar dan maak je een nog hele slinger, dan duurt het nog 2 km alvorens je wederom bij de Maliebaan finished. Die laatste paar honderd meter zijn eigenlijk het zwaarst, ik wist de laatste kilometers dat ik mogelijkheid had om onder de 45 minuten te kunnen eindigen, maar toch, de tijd tikt door ook die laatste meters. Al met al een vlakke race gelopen en snel hersteld na het passeren van de tijdmatten.


Organisatie was prima geregeld, na afloop in de VIP lounge smaakte het bierje heerlijk, vond dat ik het ook wel verdient had. Daar de aankomst van de laatste deelneemster mee kunnen maken, met een tijd van 1.28.14 uur toch ook een hele mooie prestatie, goed voor bloemen en veel foto's. Ze bleek bij de netto einduitslag niet eens de laatste te zijn, twee deelnemers hadden nog iets meer tijd nodig gehad.


Het publiek was ook massaal aanwezig


De winnaar van de 62e Singelloop was de keniaan Charles Cheruiyot met een tijd van 28.22 min..

Als NY groep hebben de meeste van ons meegedaan aan deze loop, al met al waren de resultaten bemoedigend.......maar een marathon is nog wel meer dan vier maal zo lang. Nog vijf weken te gaan.



v.l.n.r. Peter, ?, Edwin en Peter in het Wilhelminapark

v.l.n.r. Peter, Bob, Janneke, Petra en Peter





Geen opmerkingen:

Een reactie posten