zaterdag 23 januari 2016

Egmond, halve marathon op 10 januari 2016

De omstandigheden beloofden niet veel goeds. Veel wind, geschat op windkracht 7 en dat pal uit het Zuidwesten. Regen was ook voorspeld, een ding was gunstig en dat was de temperatuur, rond de 6 a 7 graden. Maar je wilt een keer Egmond lopen en dan heb je rekening te houden met de natuur en haar grillen.


Samen met loopvriend Peter, die Egmond al zo vaak gelopen heeft dat hij iedere bocht en zandduin kent in de vroege ochtend richting Heiloo, vandaar per bus verder en hadden we ruim tijd om nog wat te drinken in een locaal cafe. De spanning steeg toen we in het "starthok" stonden en jawel we konden gaan. Het was en het bleef gelukkig droog ondanks dreigende wolken. Na een 500 meter al afdalend naar het strand, je werd bijna weggeblazen, wat een wind. Wel een mooi ervaring zo langs de vloedlijn, het zand werd opgeblazen en voelde alsof je gezandstraald werd, en dat voor ruim 7 kilometers lang. Een PR zat er niet in, maar dat had ik me al eerder gerealiseerd. Heel blijven en mezelf niet opblazen, aan alles komt een eind. Zo liep je in een groepje enigszins in de luwte en ineens liep je weer alleen tegen de wind in te beuken. Toen ik het strand af en de duinen omhoog liep en nog ruim 13 kilometers te gaan had voelde ik me goed en dacht....alleen nog maar uitlopen. Daarna ging het goed, veel wind mee, prachtig door het duin landschap, op en neer gaand. Op de kwart marathon zat ik ruim boven het uur, maar de 2e helft ging stuk sneller, om uiteindelijk te finishen in 1.57.47, een mooie negative split. Was al met al best tevreden en had na afloop nauwelijks klachten.

De week volgend op Egmond wel rustig aangedaan om daarna het marathon schema voor Rotterdam weer op te pakken. Dat komt neer op 4x in de week trainen, dinsdag en woensdag avond en de zaterdag en zondagochtend. Best veel tijdsbelasting. Op moment van schrijven is de lange duurloop in het weekend rond de 1.20- 1.30 uur. Nog steeds minder dan Egmond. Op naar het volgende event wat de CPC Loop (City Pier City Loop) in Den Haag zal gaan worden op 6 maart 2016.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten