vrijdag 2 november 2012

Breaking News, marathon NY afgelast

Beste lezers,

Ongeloof en teleurstelling na de aankondiging dat de marathon hedenavond NY tijd afgelast wordt.
De tegenstelling in de stad werd te groot, aan de ene kant zoeken naar slachtoffers en het op orde maken van de energie en water voorziening en een marathon houden die ook mankracht vereist. Juist vanochtend hadden we vol energie onze startbewijzen opgehaald. Enthousiasme overheersde. We waren er helemaal klaar voor. In dit deel van Manhattan rond Central Park werkt alles prima. Maar vandaag naar Lower Manhattan gefietst (deel van ground zero) en dat was bijna een spookstad. Geen verkeer, nergens electriciteit, veel politie op straat en overal generators loeien. Op diverse plaatsen pompinstallatie vooral bij Ground Zero. Een ietwat surrealistische situatie, daar ik dit gebied ook van eerdere bezoeken als heel druk kende. Het fietsen ging prima, oa over de Brooklyn Bridge en terug via de Manhattan Bridge. Een bijzondere ervaring al fietsend door Manhattan.
Juist toen ik met neef Sebastiaan en Patricia en kids op Times Square ontmoeten kregen we per telefoon de onheilstijding. Sebastiaan woont en USA en zou ook de Marathon lopen. Met elkaar het bericht tijdens het eten verwerkt. Daarna terug naar het hotel waar de groep het bericht min of meer aan het wegdrinken was.


We zijn pas minder dan 24 uur in NY, maar een dag om nooit te vergeten. Gisteravond toch wat gaar aankomend en locale tijd 23.00 uur een half uurtje gaan hardlopen omgeving Central Park, de stemming was eufoor. Terug een goede douche en een biertje en zowaar goed geslapen. Het vervolg van de dag is helaas minder florissant verlopen.
Op zich wel begrip voor de beslissing, maar waarom niet eerder genomen. Burgemeester Bloomberg heeft gewoon voor zijn beurt gepraat twee dagen geleden.

Ben benieuwd hoe ik me morgen voel, geen spierpijn maar wel andere pijn.
Met dank voor het medeleven wat ik al per sms ondanks het late tijdstip mocht ontvangen.
Volgens planning zouden we morgenochtend nog een training hebben, ben benieuwd of die nog doorgaat.

Life continues, ook in New York.
Groet, Peter van Liere

Geen opmerkingen:

Een reactie posten