zondag 15 november 2015

Lintloop MAX 2015......op naar Rotterdam Marathon 10 april 2016

Op zondag 8 november 2015 onder mooie omstandigheden 2 rondjes Maxima Lint gelopen, daarbij 10 engelse mijl gelopen, iets meer dan 16 kilometer. Hoewel de temperatuur met 13-14 graden aangenaam was stond er toch een licht briesje uit het zuiden en dat maakte om constant te lopen er toch goed gedoseerd moest worden. Een 15 km is ook een moeilijke afstand. Bij een halve marathon weet je echt dat het lang is en bij een 15 is toch het gevoel van, ach het is maar 10 km en een stukje erbij. De eerste 5 mijl ging in 38.15 min., om daarna te eindigen in netto 1.18.33. Doorrekenend 2e helft wat langzamer. Had een paar dagen zowaar wat spierpijn bovenbenen. Qua tijd niet verkeerd, maar de spierpijn viel me wat tegen. Nu ik dit een week later schrijf is dat allemaal weer voorbij en kan ik me gaan richten op de volgende wedstrijd. In ieder geval Egmond 1/2 marathon op 10 januari 2016, en als mijn conditie en de weersomstandigheden het toelaten eventueel ook nog de halve van Linschoten op 19 december 2015.

En zoals in de titel reeds genoemd......inschrijving voor Rotterdam Marathon is geregeld. Zal de 2e keer Rotterdam gaan worden. Maar is een mooie marathon, leuk afwisselend parkoers, enthousiast publiek en organisatie om er te komen is super simpel.

zondag 18 oktober 2015

Geen najaarsmarathon in 2015, wat wel....?

Na de intensieve periode van veel training en de diverse wedstrijden in het eerste half jaar van 2015, was het prettig om in de zomermaanden duidelijk minder te lopen. Merkte dat er veel extra tijd vrij door leek te komen. Na de zomervakantie pakte ik mijn training iets te enthousiast op, binnen 2 weken had ik een lichte blessure te pakken in mijn quadriceps. Deskundige behandeling door mijn fysiotherapeute en een aanpassing in mijn loopactiviteiten, maakte dat het gelukkig snel herstelde.

De reguliere trainingen bij AP op woensdag werden weer regelmaat en een vast onderdeel per 6 weken is de zogenaamde 5 km. testloop. Deze had ik al meer dan 9 maanden niet meer gelopen, omdat het niet paste binnen het marathon schema. Op 23 september weer een keer testloop gehad, altijd zwaar en in 23.04 min. kwam ik bij ideale weersomstandigheden over de finish. Niet supersnel en zeker niet als ik het vergeleek met een testloop van september 2013, die in een record tijd ging van 21.35 min.. Gaat mijn leeftijd nu toch echt invloed krijgen op mijn loopprestaties....?

De eerste echte wedstrijd was een trailrun rond de Haarrijnse plas en Kasteel Haarzuilens, voor mij iets nieuws, lopend door weilanden en langs de waterlijn over het zand. Het was prachtig weer, en een redelijk droge ondergrond. In 53.54 min. spoedde ik mij op 18 oktober naar de 10.1 km. verderop liggende finish. Mijn zorg voor blessure vanwege het niet vlakke terrein was gelukkig ongegrond geweest.

De volgende loop zal de Lintloop LeidseRijn gaan worden om 8 nov., een loop over exact 10 engelse mijlen, omgerekend ongeveer 16 km. Het moet een mooie opbouw worden richting een van de klassiekers in Nederland, namelijk de halve van Egmond op 10 januari 2016, dat zal ongeveer 8 km. langs de vloedlijn lopen gaan worden.

En vervolgens plannen uitwerken voor een voorjaarsmarathon in 2016, welke .....?

zaterdag 17 oktober 2015

Personal Best op de 15 en op de halve marathon van IJsselstein

Het voorjaarseizoen was nog niet voorbij, eerst was er de Loop van Leidse Rijn op 14 mei, een afstand van 15 km, met een eindtijd van 1.11.38 mijn snelste 15 km ooit.





En op 23 mei was traditiegetrouw de IJsselsteinloop, deze voor mij 15e halve marathon als wedstrijd eindigde ik in een PR tijd van 1.42.18. Het was miezerig weer, maar verder goede omstandigheden.
Met deze PR tijd is sinds april 2006, mijn eerste 1/2 marathon, mijn tijd van 2.01.34 met bijna 20 minuten verbeterd.




Virgin Money London Marathon 2015


Op 26 april 2015 was het zover, mijn 4e marathon was aanstaande. 's Ochtends rond 7 uur vanuit London city naar het startterrein in de buurt van Greenwich. De voorzieningen waren redelijk goed, warm drankje, wat eten en vaak naar de toilet gaan. We brachten de tijd wat door met liggen op ons meegebrachte stuk karton en wat plastic.










Met een eindtijd van 3 uur 52 minuten en 15 seconden, was dit mijn 2e tijd ooit. Misschien had ik bij aanvang gedacht dat het sneller had gekund, maar het is en blijft een heel eind en de laatste 10 km zijn iedere keer weer anders. Bij de finish wachten mijn supporters, waaronder de klein Theo mij op. Het engelse bier smaakte heerlijk na afloop in een locale pub.

Op naar volgend doel.........Virgin Money London Marathon 2015

De weken na Berlijn toch wat hinderlijke rechter heupklachten gehad, meer aan buitenzijde bovenbeen. Na 15-30 minuten lopen begon het te zeuren. Een periode van 2 weken praktisch niets doen was niet voldoende. Dus maar afspraak met fysiotherapeut Hans gemaakt, zijn manipulatie en andere niet te doorgronden handelingen maakten gelukkig dat met een paar behandelingen de klachten voorgoed verdwenen. En dat was maar goed ook, want......

The London Marathon is lastig om een startbewijs te krijgen, ofwel via loting ofwel via een organisatie. Door mijn eerdere deelname via Holland Runner met de NY Marathon kreeg ik een voorkeurspositie en daarmee werd ik een van de gelukkigen. Dit betekende wel dat ik in januari 2015 het marathon schema weer kon gaan oppakken. Gelukkig waren er een 25 anderen die eveneens voor een voorjaarsmarathon gingen trainen. De eerste serieuze loop was de NN CPC Loop Den Haag. Voor de niet hardlopers, de CPC loop staat voor City Pier City Loop, een klassieker in Nederland onder de halve marathon. Samen met een paar maatjes van mij togen wij op 8 maart naar Den Haag. Mijn eindtijd was een PR: 1.42.21. Maar mijn opbouw was niet optimaal. De eerste 10 km ging nog in een keurige 47.32, maar dat tempo kon ik niet volhouden. Zeker niet toen het strand en de Pier in zicht kwamen en het ook nog duin op waards ging.De laatste kilometer kreeg ik wat steun van mijn maatjes die mij moreel moed inspraken. Met een PR uiteindelijk, hoewel slechts 15 seconden sneller, toch zeer tevreden.



Te voorbereiding ging verder goed, het lijkt bijna routine te gaan worden. Op 6 april werd de 1/2 van Haarzuilens gelopen, een mooie loop in en rond het kasteel en het park van Haarzuilens. Met een niet al te grote inspanning werd deze afgelegd in 1.47.34. Na de finish zat mijn lopen er nog niet op, volgens schema moest ik die dag > 30 km. lopen. Was blij dat ik na 12 km verder lopen mijn huis in zicht kreeg. Nog 3 weken te gaan en dan diende London zich aan. Gelukkig geen blessures. De benen werden nog een paar keer door mijn vaste sportmasseuse Iris zo soepel mogelijk gemaakt, tassen en benodigdheden bij elkaar gepakt. Dit keer ging Lisette mee, de twee jongens zouden na de marathon komen voor nog een paar dagen London.
Meer dan 1 jaar geen nieuw bericht op mijn website.....het lijkt wel of ik met lopen gestopt ben. Maar nee, niets is minder waar. Ga proberen in een paar berichten bij te schrijven. Maar eerst wat beelden van de Berlijn marathon 2014.


 




Het herstel was goed de dagen daarna, wat stijf in de bovenbenen. Maar geen noemenswaardige klachten. Wat zou de volgende uitdaging gaan worden?