dinsdag 22 oktober 2013

Een eenvoudige hersteltraining.......


Beste lezers,
wat vandaag een makkelijke training beloofde te worden, werd een relatief zware training. Met 20 graden, een flauw zonnetje en heel wat wind was mijn shirt na 14 km en 1.10 uur verder behoorlijk doorweekt. Of was het toch mede de lange duurloop van twee dagen geleden die nog in lijf en benen zat? Maar goed, ook dit zit er weer op.
Voor hen die zelf een marathon gelopen hebben is het bekend maar niet iedereen heeft dit op zijn cv staan. Daarom wat uitleg over hoe de laatste weken voor een marathon een trainingsweek eruit ziet.
Zo'n 2-3 weken voor de marathon datum loop je je laatste lange duurloop van ruim 30 km., dat was voor ons vanaf nu 3 dagen geleden. Totaal die week ruim 70 km. gelopen, in 4 trainingsmomenten.
De daarop volgende week is een "vorm week" waarin slechts 32 km. gelopen wordt en de week voorafgaand aan de marathon is een herstelweek, met een paar mini loopjes van 5 km..
Je zou kunnen zeggen dat de training er eigenlijk op zit, het lichaam kan nu van de vermoeienissen van de afgelopen weken herstellen om dan volgeladen met energie nog een keer te presteren.

Zal deze week bij ieder bericht een kort verslagje doen van de verschillende wedstrijden die ik het afgelopen jaar gelopen heb. Na de koude februari maand met temperaturen tot ver onder de min 10 graden, waarbij met een aantal laagjes over elkaar goed door getraind werd volgde op 3 maart 2013 een eerste geklokte 10 km op het lint van 46.40 min..
Op 9 mei 2013 een thuisloop en wel DeLoopvanLeidscheRijn waarbij ik 15 km hoofdzakelijk over het lint van Leidsche Rijn aflegde in een tijd van 1.11.45, mijn tussentijden per 5 km. waren 22.51, 24.11 en 24.50. Niet echt een perfectie opbouw van mijn race.
 
 
Mijn eigen kinderen hadden, samen met 2 vrienden 2 estafette teams ingeschreven, de een onder denaam De drie Musketiers en de andere onder de naam Tres Cursores Castelli. Dit laatste team hadmet een tijd van 1.05.28 bijna een podiumplaats. Maar ook het andere team had een mooie tijdvan1.12.40, wat hen op de 11e plek plaatste, en dat bij 47 deelnemende teams.
 


De Drie Musketiers


Tres Cursores Castelli

In Den Haag werd op 26 mei de Royal Ten gelopen met een netto tijd van 46.24, veel wind op sommige plaatsen en daarbij af en toe wat opstopping in het begin van de loop. Was niet ontevreden.
In de periode die volgt komt het langere loopwerk aan bod.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten