dinsdag 30 oktober 2012

Countdown to the start: 4 days 11h 15m 49s

De titel van dit bericht is van de officiele website van de marathon, www.ingnycmarathon.org.
Het echte aftellen is begonnen. De spanning stijgt, niet alleen voor de reis en de aanstaande marathon maar meer nog de mogelijke gevolgen van de orkaan Sandy voor de marathon. Iedereen heeft de beelden kunnen zien.


De website geeft heden het volgende bericht:
ING New York City Marathon Weather UpdateTuesday, 10/30, 10AM: We are currently focused on recovery efforts, and our thoughts go out to all those affected by the storm. Please stay safe - we will update you later in the day as more information becomes available

En de nederlandse reisorganisatie kan nog geen duidelijkheid geven over wel of geen doorgang vinden van de vluchten morgen op woensdag.
Gelukkig voor ons vliegen wij pas laat donderdag avond. Heb wel vertrouwen in het logistieke kunnen van de Amerikanen. Het marathon parcours gaat niet door lower Manhatten. Denk zelf dat New York aan de wereld wil laten zien dat ze vitaal en krachtig is, iets vergelijkbaars gebeurde ook na 9/11 toen twee maanden later de marathon toch georganiseerd werd.
Maar.......we zijn nog niet in New York geland en staan ook nog niet aan de start.
Mijn eigen voorbereidingen gaan wel gewoon door. Vandaag een kort loopje van 7 km gedaan, meer bedoeld om de spieren in het ritme te houden. Voor mij in dit stadium een afstand van geen wezenlijke inspanning. Mijn runkeeper begon wel te piepen toen ik thuiskwam, weer een record en wel de langste afstand afgelegd in een maand, 227 kilometer over de maand oktober.

Op de praktijk veel reacties van mensen, veel steunbetuigingen, niet alleen naar het sportieve, maar ook naar gevolgen vanwege orkaan Sandy. Brieven van mensen, kaartjes en zeker ook financiele steun voor beide projecten. Vandaag iemand die per gelopen kilometer een euro zal betalen, enthousiast zei ik dat ik dan wel twee maal de marathon zou lopen, maar het was een kenner want hij zei dat kan en doe je toch niet.

Donderdagmiddag vertrekken we als groep vanuit Utrecht en wel met de FC Utrecht bus, een goed begin van de reis en dan hopelijk vliegen zonder oponthoud. Als we donderdag avond om 23.00 uur locale tijd ingechecked zijn wacht ons volgens het programma een verrassing: loopschoenen aan en half uurtje lopen, het schijnt de manier te zijn om je stijve spieren van een lange vliegreis weer los te maken. Door het tijdsverschil is het voor ons dan wel echt midden in de nacht.

Vrijdag wordt gebruikt om start nummer op te halen, dit is dan een kostbaar iets geworden. Tesamen met je loopschoenen moet je er goed op passen, dat wordt dus slapen met mijn hardloopschoenen aan. Het zal je maar gebeuren dat je startbewijs en je schoenen gestolen worden. Vrijdagavond is er een officieel openingsprogramma, de zogenaamde "Parade of Nations".

Zaterdag rustdag en een kort loopje en vroeg naar bed, want in de ochtend is het om 4.30 uur ontbijt om vervolgens om 6.00 uur per bus naar de start te gaan en dan begint het lange wachten. Vanaf 10.30 gaan de eerste lopers in golven vertrekken nadat de kanonskogel afgegaan is.

Volgende bericht als het technisch lukt vanuit NY, maar uitslagen zijn via de website van de marathon te zien.

Denkt u nog aan het sponsorproject, zie hiervoor een eerder bericht, en zij die al gesteund hebben namens Aktie voor Aktie en WKZ mijn hartelijke dank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten